Compatibilitatea semnului Balanta

Compatibilitatea semnului Balanta

Semnul Balanta este un model de echilibru, farmec si dreptate intre celelalte semne ale zodiacului. Nativii Balanta nu pot suporta certuri, dezacorduri, agresiune, vulgaritate sau comportament dezordonat. Tipetele si acuzatiile ii sperie. Reprezentantii acestui semn viseaza un partener de viata calm, delicat, care nu le va incalca armonia interioara. Patronajul planetei Venus ii ofera Balantei un rafinat sentiment de frumusete. Admira frumusetea in toate manifestarile ei: in oameni, natura sau arta. In tinerete, Balantelor le plac oamenii atractivi la exterior dar la maturitate isi schimba prioritatile si transfera interesul lor catre lumile interioare interesante. Ca reprezentante ai elementului aer, ele sunt frivole in relatii.
Dupa ce a cedat partenerului, nativul Balanta se ridica pe aripile iubirii, uitand de obstacolele si obligatiile vietii. Vocea inimii pentru el este mult mai importanta decat argumentele unei minti reci. In dragoste, nativul Balanta este de un romantism incorigibil. Pare sa vina din epoca cavalerilor. Ii plac gesturile largi si manierele galante. Cand reprezentantii acestui semn se indragostesc, se predau complet sentimentelor lor. Fidelitatea reciproca este cea mai precisa definitie a starii de spirit a nativului Balanta atunci cand isi gaseste sufletul pereche. Acesta se straduieste pentru o relatie echilibrata si calma. Pentru el, compatibilitatea ideala este unirea a doi intelectuali, armonizati pe o idee si o atitudine comuna. Principalul sau avantaj in calitate de partener este non-conflictul si diplomatia sa. Nativul Balanta poate rezolva situatii familiale dificile nu mai rau decat un psiholog profesionist. El intelege ca garantia longevitatii unirii nu este iubirea nebuna, ci rabdarea si capacitatea de a face compromisuri. De dragul pastrarii familiei, nativii Balanta sunt capabili de multe sacrificii, cu exceptia cazului in care intalnesc actiuni contrare principiilor lor morale. Adesea, nativii Balanta traiesc intr-o lume de iluzii, incercand cu incapatanare sa nu remarce realitatea aspra. Tendinta de idealizare a unui partener poate juca un rol negativ asupra lor. Esecurile in dragoste pot duce la dezamagirea lor completa si la abandonarea incercarilor de a gasi fericirea personala.


Dezavantajele partenerului Balanta


Indecizie
Timiditatea nativilor Balanta dauneaza adesea vietii lor personale. Le este frica sa para nedelicati si sa jigneasca un partener aflat in cele mai bune sentimente ale lor. Daca ar fi mai deschisi si mai cinstiti, relatia ar deveni mai constructiva. Balanta incearca sa evite conflictele cu orice pret si poate evita sa poarte o conversatie sincera, chiar si atunci cand este nevoie. In loc sa vorbeasca direct despre problemele acumulate, va prefera sa amane astfel de subiecte. Aceasta tendinta duce la faptul ca Balanta sufera lacunele unui partener pana in ultimul moment, pana intr-o zi cand explodeaza, dupa ce paharul da pe dinafara.


Rabdare exagerata
Este greu pentru nativul Balanta sa decida pentru a-si schimba radical viata. Daca simt ca nevoia de schimbare este inevitabila, va intarzia cat mai mult timp actiunea propriu-zisa. Chiar daca relatia devine dureroasa, Balanta nu se grabeste sa ii puna capat. Reprezentantii acestei zodii initiaza rareori o pauza, lasand ultimul cuvant partenerului.


Practicitate minima
Rezolvarea problemelor casnice si financiare nu este usoara pentru nativul Balanta. El pune cu bucurie aceasta povara pe umerii partenerului lor. Pe langa nevoile de baza, nativul Balanta are nevoie de ajutor practic pentru a-si realiza potentialul creativ. Fara un sprijin adecvat, ideile sale talentate nu se pot realiza. Daca Balanta isi conecteaza viata cu un semn activ si de afaceri, de exemplu, Berbec, el preluand cu usurinta rolul de mentor, unirea lor va avea succes. Daca un partener este, de asemenea, impracticabil, cum ar fi de exemplu un nativ Pesti, este dificil sa promovezi succesul unei astfel de aliante.


Indolenta
Nativul Balanta cel mai energica, uneori poate fi lenes si tinde sa reduca uneori situatia, franand evolutia ei. Nu este vorba de lenea fizica, ci pur si simplu doreste doar sa evite orice stres sau problema emotionala. Mentalitatea filozofica nu este favorabila actiunii. El este mai predispus la contemplatii si constructii analitice decat la munca fizica.


Semne de compatibilitate perfecta


Valoarea principala pe care o cauta acest semn este realizarea unui echilibru ideal intr-o relatie. Reprezentantii elementului foc (Berbec, Leu, Sagetator) echilibreaza in mod natural natura aeriana a nativului Balanta. El linisteste aceste semne puternice si impulsive cu calmul si echilibrul sau, le ajuta sa cantareasca argumentele pro si contra pentru a evita deciziile impulsive. Berbecul si Balanta sunt compatibile nu numai pe baza elementelor foc-aer. Ambele sunt semne cardinale - initiatorii zodiacului. Calitatile lor de conducere se completeaza reciproc. Berbecul domina relatia datorita fortei caracterului sau, iar Balanta este responsabila pentru latura intelectuala. Leul si Balanta sunt cele mai romantice semne, inceputul relatiei lor seamana de obicei cu un basm. La inceput, Balanta nu poate imblanzi Leul regal si nu-si poate impune parerile in relatie. Simtind superioritate intelectuala, Leul incepe treptat sa respecte parerea inteleapta a partenerului. Farmecul si bunele maniere ale Balantei inmoaie natura directa si aspra a Leului care, la randul sau, o face pe Balanta mai decisiva in actiuni. Uniunea Sagetator-Balanta este condusa de planetele Venus si Jupiter. Masculinitatea lui Jupiter si feminitatea lui Venus fac ca aceasta conexiune sa fie compatibila si echilibrata. Ambii parteneri incearca sa gaseasca sensul vietii si sa raspunda la intrebari filozofice. La intalnirile initiale, aceste semne vor putea impartasi experiente spirituale intre ele.


Semne de compatibilitate neutra


Relatiile construite de nativul Balanta cu ceilalti doi reprezentanti ai elementului aer (Gemeni si Varsator) sunt uniuni de oameni cu aproximativ aceleasi pareri despre lume si viata. Pentru aceste semne de aer, la inceput totul merge bine. Toate sunt incarcate cu energia libertatii, cu optimism si cauta mereu idei progresiste. Marele lor plus este adaptabilitatea, flexibilitatea spirituala si sociabilitatea. Intre ele se stabilesc relatii lejere, neimpovaratoare, fluctuante. Reprezentantii aerului sunt caracterizati de entuziasm, romantism si irationalitate. Pentru perioada initiala de cunoastere, cea mai buna optiune este greu de gasit: indragostitii, ce se tin de mana, parca se inalta catre nori. Cand viata de familie se transforma in indatoriri de rutina, partenerii incep sa regrete inadecvarea lor in viata de zi cu zi si isi reproseaza reciproc acest lucru. In plus, intre Balanta, Gemeni si Varsator rar exista relatii intime saturate, iubirea lor seamana mai mult cu una platonica. Ei sunt capabili sa se desparta pentru o perioada, aventurile fiecaruia nu devin pentru ei un motiv serios pentru o despartire definitiva. Daca la o varsta frageda astfel de uniuni au destul succes, atunci in perioada de maturitate tind sa se dezintegreze.


Semne de compatibilitate dificila


Nativul Balanta are o compatibilitate slaba cu semne ale elementului pamant (Taur, Fecioara, Capricorn) si apa (Rac, Scorpion, Pesti). Obsesia materialului, inertia, contabilitatea si controlul - aceste calitati ale elementului pamant irita nativul Balanta, obisnuit cu dinamica si zborul fanteziei. El are nevoie de spiritualitate, vioiciune, schimbare. Monotonia, oboseala si caracterul obligatoriu al reprezentantilor pamantului ii fac plictisitori de moarte. Taurul, Fecioara si Capricornul nu sunt, de asemenea, entuziasti de stilul de viata liberin al nativului Balanta care, in opinia lor, este inactiv si fara scop. Acesta va primi reprosuri din partea lor pentru inconsecventa, risipa si fluctuatii constante dar nu va fi inclinat sa le ia in serios. Racul, Scorpionul si Pestii sunt, de asemenea, alegeri gresite pentru nativul Balanta, deoarece va obosi repede dupa schimbarile bruste de dispozitie pe care le au aceste semne. La randul lor, semnele de apa considera Balanta prea rece si apasatoare. Inclinatiile lor posesive priveaza Balanta de principalul sau aliat - libertatea. Reprezentantii elementelor apa si pamant au obiceiul sa acumuleze nemultumiri din diverse motive, in timp ce nativul Balanta uita cu usurinta totul. Astfel, in asemenea aliante, semnele de apa si pamant care de obicei se rup primele, sunt cel mai putin recomandate.